Less is more. Dat betekent voor mij: onzichtbaar is niet afwezig. Alles is energie.
We zijn met bijna 8 miljard mensen en ieder van ons heeft een uniek gezicht! Ik vind mensen oneindig interessant. Innerlijk en uiterlijk.
Ook identieke tweelingen ogen verschillend omdat de energie anders is.
Maar juist de vorm te tekenen en proberen die energie te vangen, dat vind ik een avontuur!
Ik tune in op de geportretteerde om zo de energie die bij de persoon hoort op te merken en in zo min mogelijk lijnen de bezieling; meestal via de ogen, in inkt te tekenen.
Als ik iemand teken, leg ik diegene voor eeuwig vast. En dat kan ook bij mensen die niet meer levend onder ons zijn.

Schoonheid is zichtbaar geworden liefde” (Plato)
Door de foto’s die jullie me sturen en door jullie input, kan ik via mijn tekenpoot , in stilte, in tunen.
Het is wel zo dat het mijn interpretatie is: ik kan net weer andere dingen zien, die net een ander licht geven. Ik wil niet klakkeloos een foto natekenen.
Al moet het wel lijken.
De foto’s die ik krijg zijn voor mij uiteraard leidend. Een ervan gebruik ik als beginpunt van de tekening. In potlood zet ik mijn hulplijnen vanwaar ik uit vertrek. Ik werk altijd in overleg; ik leg dat van tevoren helder uit
Zoals ook Shakespeare al zei: beauty is in the eye of the beholder. Dit vind ik nog wel het mooiste van het hele proces. De schoonheid laten zien.

Inkt is onverbiddelijk. Je moet er stil en kalm voor zijn, vol vertrouwen in de lijnen die je gaat zetten. Ik bekijk iemand dan ook in alle rust voordat ik ga tekenen. Ik kan met inkt niet meer ‘zoeken’ op het papier. En als het er eenmaal op staat, kan ik ook weinig meer veranderen. Maar soms kan net een klein detail genoeg zijn. Ik ga wel ver in mijn service; als iemand niet tevreden is; begin ik opnieuw.

Ieder portret krijg de aandacht die het verdient, ik kan het niet haasten : haast kan ik dan ook niet bieden.
(wel heb ik een gepersonaliseerde tegoedbon, mocht het een cadeau zijn dat niet op tijd kan zijn)

Interesse? mail me: ella@ellascholtens.nlVerschillende formaten mogelijk, prijzen
vanaf 175 euro incl. 9% btw
van A4-tot 110x75 cm in overleg
meerdere kinderen kijken we naar de prijs.

Ik lever de tekening niet ingelijst maar ik heb wel goeie tips!

Aangetekende verzendkosten:
A4: 8,50 euro (in (in extra verstevigde enveloppe)
A3: 12,50 euro (in extra verstevigde enveloppe)
Groter: 17,50 euro (in stevige hardboard platen)

Volg me op instagram voor meer werk: ella_scholtens

 -hierboven een aantal werken, niet alles wat ik maak, kan ik laten zien-
Enkele reacties klanten
Het gaat ook weleens minder voorspoedig hoor! Dan moet er nog iets gewijzigd worden en in het laatste geval moet ik opnieuw beginnen. Het allerbelangrijkste vind ik dat je er uiteindelijk met veel plezier naar kijkt.

"Ik blijf maar naar de tekeningen kijken! Ik zie echt zo duidelijk mijn jongens erin terug. Zo mooi!"

”Ze zijn binnen! Wat prachtig! Zijn er ontzettend blij mee😀Heel erg bedankt voor deze prachtige tekeningen van de jongens. Wat ben ik dankbaar dat jij zulk talent hebt!

”We hebben de schilderijen ontvangen en zijn er echt heel erg blij mee. De kinderen staan erop zoals ze zijn. Dat is zo mooi om te zien. Iedereen die ze ziet zegt ‘WAUW’. Nogmaals heel erg bedankt. Je hebt voor ons fantastische kunst gemaakt van ons dierbaarste bezit. Wie wil dit niet.”

“Wow, wat fenomenaal prachtig (bij gebrek aan een nog betere uitdrukking)! Wij waren beide helemaal ontroerd en sprakeloos toen ik de tekening opende, en nog steeds worden we emotioneel bij het aanschouwen van je kunstwerk. Je werk heeft al onze verwachtingen overtroffen en (mocht dit nog niet duidelijk zijn :) ) zijn wij uiterst blij met het resultaat. Ik diende je nog even mee te geven, dat dit het allermooiste verjaardagscadeau is dat mijn vriendin ooit heeft gekregen (aldus haar eigen woorden). Uiteraard wordt dit dan voor mij het mooiste geschenk dat ik ooit heb mogen geven... Ik dank u van harte hiervoor.”

”Hij is prachtig geworden ! Dank je wel !!!! Excuus voor de moeilijke weg, maar wij zijn heel erg blij met het resultaat !”

”Tranen stonden in de ogen van mijn vriend toen hij het portret zag! Een prachtig aandenken aan onze heerlijke lieve peuter om nog lang van te genieten. Iedere keer als ik er langs loop begin ik te stralen, dit is hem echt!! En die ogen zijn fantastisch. Wat een talent heb je! Nogmaals, dank je wel!


WOW, wat zijn ze prachtig! We zijn heel erg onder de indruk en blij met het resultaat. Kunnen niet wachten tot we ze kunnen ophangen. Lise vindt die van haar ook erg mooi.”

"We zijn er erg blij mee en ze hebben inmiddels een prominent plekje in onze woonkamer, zie de bijlage. Ik heb een klein stukje van het papier afgesneden zodat ze in een standaard 30x40 lijst pasten. Ik vind het heel fijn dat beide meiden zo vastgelegd zijn en in ons geval is het extra bijzonder om hen samen in dezelfde stijl naast elkaar te zien omdat onze oudste niet meer bij ons is. Iedere keer wanneer ik hen zo zie word ik er weer warm van! "

”WAUW!! Wat een práchtige tekeningen. Die ogen van L én van P. Precies zoals hij is, een beetje ondeugend. Die houding van L, mooi. En L staat er natuurlijk mooi met zijn kapsel op maar ook als denker, ook precies zoals hij is.”

Lieve Ella, ik kan niet uitdrukken hoe blij ik ben met het portret wat je van mij hebt gemaakt . Duizend maal dank echt zooooo mooi . Je hebt me veel mooier gemaakt dan ik ben :) ik ben er SUPER blij mee . Was zo wie zo al grote fan van je werk ... stond hier gisteren echt te springen toen ik de envelop open maakte . Hoe het was ingepakt was al een feest . Met zo veel zorg en liefde gemaakt . En dan ook nog dat persoonlijke kaartje . Het raakte me echt . En je weet heel treffend iemands energie te vangen in je portretten. Heel gevoelig, je hebt een gave “

”We vinden het portret van onze J echt prachtig! Was er echt even stil van ;-) Zijn ogen zijn echt zo sprekend.. Vinden de stijl van het portret ook super. Je weet natuurlijk nooit precies wat het gaat worden maar zijn hier ontzettend blij mee, dus bedankt :-)!!”

“Jee, Ella, dit is echt geweldig mooi!! Wij twijfelen geen moment..dit is echt onze hond! Dankjewel, zijn we heel blij mee. We geven hem een mooi plekje in ons nieuwe huis.”

"We hebben je pakket ontvangen en de originelen zijn (uiteraard) nog zo veel mooier. Was er echt even stil van na het uitpakken. Dank voor je prachtige werk! En complimenten voor je persoonlijke aandacht door verpakking, nog een boodschap en de kaarten (die ook een mooi plekje gaan krijgen)."

“Wat zijn ze mooi! Ik raakte er echt van geëmotioneerd toen ik ze zag. Bijzonder om te zien hoe je onze meiden hebt “gelezen”. Ben er heel blij mee.

”Ik maakte het pakket open en ik zei wow en kon er alleen maar naar kijken.
Dit is echt zo mooi! Wat heb je ons meisje prachtig vastgelegd. Als er ooit brand komt is dit (na onszelf) wat ik nog probeer te redden haha.”

”Bedankt voor de mooie portretten die je hebt gemaakt! Met de lijst erom heen was het helemaal prachtig... onze ouders waren helemaal verrast! We zouden het portret zelf wel in huis willen ophangen, maar hij krijgt vast een mooie plek bij onze ouders in huis.”

”Wat prachtig!! We vinden het echt super mooie portretten....heel erg blij mee. En de meiden herkenden zichzelf direct dus dat is een goed teken ;-)”

“Ik heb de tekening in goede orde ontvangen en wat is hij gaaf! Echt ook heel leuk verpakt en dan nog die mooie kaarten erbij! Ik ben er echt heel blij mee!”

”Ik vind ze prachtig geworden. En ze lijken ook heel goed! Energie zie ik er zeker in terug veel meer nog dan op een foto. Ik neem ze graag van je over. Wat een mooi talent heb je en fijn dat je er ook wat mee doet :)”